luni, 8 mai 2023

Cuvinte revelatoare înainte de Golgota - Interviul Părintelui Elpidie cu Stefanos Damianidis la postul de radio FOCUS FM pe 11.04.2023

 

Părintele Elpidie este cu noi astăzi și a răspuns chemării mele. Părinte al meu, binecuvântarea dvs!

-Bună ziua copilul meu! Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți, pe tine și familia ta și pe dragii ascultători ai postului tău și întreaga lume.

Marele mesaj al Marții cea Mare

 

-Doamne ajută! Astăzi este Marția cea Mare, și aș vrea ca toată această Săptămână Mare, am spus-o, am informat prietenii ascultători că în fiecare zi vom avea ocazia să vorbim despre mesajul Săptămânii Mari, despre mesajul punctului culminant al dramei dumnezeiești. Și astăzi este Marția cea Mare. Și astăzi este o zi specială. Avem cu siguranță Cântarea Casianei, avem cunoscuta pildă a celor zece fecioare. Care sunt mesajele pe care le vom primi astăzi în biserică, Părinte? 

-Stefane, ai spus pe buna dreptate ca este un mare mesaj azi, în Martia cea Mare. Dar de ce? Pentru că ceea ce este aroma iubirii, care este parfumul iubirii, care este melodia iubirii, nu este altceva decât iertarea. Să-ți poți iubi partenerul, să-ți iubești prietenul, să-ți iubești semenul, dar și să-l înțelegi. Dar mai mult pentru a-i înțelege dificultățile și slăbiciunile și pentru a putea spune cel mai dulce cuvânt de dragoste, care este “iartă-mă”. Acesta este astăzi mesajul Marții Mare, dar este și mesajul credinței noastre creștine. Mesajul credinței noastre creștine!

 

Demonul își dezvăluie cea mai mare frică

 

Îți voi spune, dragă Ștefan, un eveniment șocant petrecut acum câteva zile, adică înainte de a începe Postul Mare, care poate interpreta și mai bine din buzele străine, nu din buzele duhovnicești, puterea pocăinței dar și frica pe care o provoacă toți cei care au îmbrățișat duhul întunecat al invidiei. Ascultă, copilul meu, ce s-a întâmplat.

Acum câteva zile am fost chemat într-o casă să văd un tânăr. Era bolnav băiatul, și au vrut să mă rog pentru el și, în același timp, să-mi spună problemele, greutățile, greșelile, păcatele lui. Mi s-a spus că pentru prima dată va mărturisi ce a făcut.

M-am dus să-l văd pe acest flăcău și i-am dat, așa cum și-au dorit părinții, puțină speranță. În acel moment, copilul meu, când vorbeam singuri, mi-a spus: «Părinte, vreau să-ți spun greșelile pe care le-am făcut și să mă spovedesc».

Apoi, după un timp adică după ce a spus primele două-trei greșeli, a apărut duhul rău din interiorul lui! Nu știam că, copilul avea o problemă cu demonii și era posedat, pentru că mi-au ascuns acest lucru. M-am dus în această casă fără să știu nimic din toate astea.

Așa că, atunci când mărturisea, i-am spus: «Nu-ți fie frică de greșelile tale, copilul meu. Hristos te iubește foarte mult! La urma urmei, acesta este motivul pentru care Hristos a venit pe pământ. Acum în puțin timp vom avea Paștele. Ce înseamnă Paștele? Ce înseamnă Marea Săptămână? Hristos vine, nu ca un Profet, nu ca Dumnezeu, ci ca Fiu al lui Dumnezeu, ca om! Pentru care motiv? Să te țină în brațele Lui și de aceea nu trebuie să-ți fie frică. Așa că spune greșelile, spune ce te chinuiește și spune: «Vreau să mă schimb de azi! Să fiu un copil bun, un om bun, așa cum mă vrea Dumnezeu!”»

În acel moment când îi spuneam asta, iar copilul a spus prima propoziție: «Iartă-mă, Doamne! Iartă-mă, doar pe Tine te voi iubi», a început demonul să strige din interior:

«Nu, pe mine mă vei iubi! Eu sunt prietenul tău! Sunt adevăratul tău susținător! Celălalt este un mincinos! Este viclean!»

Am fost uimit. Nu știam că tânărul are această problemă. Așa a început o convorbire teribilă cu satana vorbind prin gura tânărului. Prin aceasta, el spunea că vine acum ca un adevărat hristos pentru a salva omenirea, adică pentru a o distruge și pentru a-i face pe toți să i se închine.

După ce am vorbit despre diferite lucruri, am pus mâna pe flăcău și i-am făcut cruce. Așa că în acel moment, copilul și-a ridicat mâinile la cap și diavolul striga din interiorul lui: «Ah, mă ard coarnele! Mă ard!»

Mâna mea care era pe capul acestui copil îl ardea! Prima dată când auzeam asta. Am înțeles că lucrurile vor fi dificile cu acest tânăr și l-am chemat pe unul dintre fiii mei duhovnicești care este preot și alți doi fii să vină împreună, ca să ne putem ruga pentru această persoană. Când au venit ei, eram deja acolo, vorbind cu satana.

-Ați avut un dialog.

-Și ce spunea satana?

«Orice ați face, eu acum voi conduce!»

Îi spun: «Ai devenit atât de urât, atât de rău, atât de viclean, atât de groaznic în aparență, încât cine te va accepta? De ce nu te pocăiești, ca să intri din nou în împărăția lui Dumnezeu?»

La un moment dat i-am spus: «Vei cuceri lumea pentru o vreme. Pentru o vreme gloria ta va fi văzută. Apoi te vei întoarce în iadul care îți aparține.»

Așa că în acel moment a strigat: «Ah, iadul ăsta! Unde mă va trimite!»

Înțelegea ce urma pentru satan însuși. Așa că am profitat de asta și i-am spus: «De ce nu te pocăiești? De ce nu-i spui iartă-mă lui Dumnezeu care te-a făcut?»

Pentru că satana nu poate lua tronul lui Dumnezeu Tatăl. El vrea să ia tronul lui Hristos ca Antihrist. El știe foarte bine cine l-a făcut și se teme de slava lui Iisus, care este stăpânitorul lumii întregi. El invidiază această slavă. Și din acest motiv, când Lucifer va veni pe pământ să conducă, el nu va veni pur și simplu ca dumnezeu. El va veni ca Antihrist! Adică ca fiu al lui dumnezeu. Înțelegeți asta? 

-Da.

-Deci îi spun: «Ce te sperie? De ce nu spui iartă-mă?»

El spune: «Nu mă lasă».

Îl întreb din nou: «Cine nu te lasă?»

Nu știam ce demon este.

«Cine nu te lasă? Lucifer?»

«Nu», răspunde el.

«Ce anume nu te lasă? Spune-mi, în numele lui Dumnezeu. Îți poruncesc să-mi spui. »

Îmi spune: «Mândria mea! Mândria mea! Acum voi fi liderul tuturor și îmi spui să fiu ultimul dintre toți? » 

«Ce te sperie mai mult decât orice? Ți-e frică de rugăciunile pe care le spunem noi creștinii? Ți-e frică de crucea pe care o facem? Sfânta Împărtășanie pe care o luăm? Sfințirea pe care o primim? »

Și știi ce a spus?

«Nimic din toate astea nu mă sperie, pentru că nimic din toate acestea nu le faceți cu dragoste.

• Mi-e frică de iubire! Mi-e frică de iubire!

• Mă tem de cel ale cărui bătăi ale inimii le aud spunând: Doamne, te iubesc!”

• Mă tem de cel care vine să se împărtășească cu Creatorul său cu dragoste!

• Mi-e frică de acela, care, când ridică mâinile, inima îi bate de dor!

• Mă tem de cel care își iubește semenii, care iartă, care se pocăiește».

Când i-am pus întrebarea: «Adică, cel care se pocăiește, cât de mult te temi de el?», atunci l-am simțit că se prăbușește și a început să țipe și să strige: «Nu suport asta! Mă arde! Mă arde!» 

Vezi ce-l ardea? Ce sărbătorim astăzi, dragă Stefane. În Marția cea Mare, Biserica noastră creștină sărbătorește cel mai mare dar al iubirii, care este iertarea, pocăința! Este ceea ce diavolul nu poate avea. Nu vrea să se pocăiască. Nu poate să se pocăiască! Înțelegeți asta? 

De aceea este foarte important să învățăm astăzi, dacă vrem cu adevărat să sărbătorim Paștele lui Hristos și să fim fericiți, să învățăm să cerem iertare, copilul meu, iertare!

Cine a fost desfrânata? Cea mai rea femeie! Astăzi este sărbătoarea femeii desfrânate. Ce era o desfrânată? O femeie care nu a respectat viața morală, care a făcut multe greșeli, care a dus atât de mulți bărbați în căderea trupească.

Și totuși, o cerere de iertare și o lacrimă de la această femeie, unde a ridicat-o? Înapoi din nou în brațele lui Dumnezeu! Înțelegeți de ce sărbătoarea de astăzi este foarte mare? Și fără această sărbătoare, fără această cerere de iertare, nu putem sărbători, copilul meu, Paștele. Cum ne putem apropia de Răstignit, fără acest cuvânt din inima noastră și fără această dorință de a schimba viața? Iertarea și pocăința sunt bazele virtuților!

  

Cea mai mare bucurie a lui satan în ceea ce vine să facă

 

Spunând toate acestea, ca să revin, mi-a fost foarte frică, când am aflat cât de mare era bucuria satanei, în ceea ce vine să facă acum. Și care a fost cea mai mare bucurie a lui? Că lumea l-ar accepta, pentru că acum lumea face ceea ce le spune. Adică dacă diavolul ne spune: «Hai acum, spune o minciună», o vom spune. Dacă ne spune: «Hai, necinstește-ți soția. Cealaltă e mai frumoasă, du-te», vom merge. Dacă ne spune: «Știi ce? Vrei acest loc? Prin viclenie câștigă-l», o vom face. Și câte alte lucruri rele ne face să gândim și să facem.

Uite, copilul meu, toate statele chiar acum. Nu este Europa o regiune creștină?

-Teoretic.

-Teoretic. Dar ce spune Dumnezeu despre ea? «State creștine stăpânite de satana». Adică, cine îi guvernează? Satana. De ce conduce satana? Pentru că orice le-ar spune, fie politicienilor, fie conducerii bisericilor, aceste lucruri se întâmplă acum. El le-a spus politicienilor: «Veți face război», și au început războiul. El le-a spus politicienilor: «Veți legifera legi imorale, care vor jigni voia lui Dumnezeu», și au făcut. Acestea sunt minciuni?

-Nu sunt [minciuni].

-Și spuneți-mi, pentru că am pomenit chiar de Biserică, care astăzi are curajul din interiorul Bisericii ca și conducător să se ridice și să strige, că am luat o cale greșită?

Un sfânt bătrân a spus-o, Porfirie, Gheronda Porfirie. «Copiii mei, am luat un drum greșit! Să ne întoarcem!», a spus el în predicile sale.

Și totuși în acest moment suntem cu toții adormiți. Uită-te la politicieni. Politicienii au adus manipularea frauduloasă a cetățenilor care i-au ales într-o poziție politică importantă. Este aceasta o minciună? Au reușit să păcălească lumea prin liderii secreti care conduc lumea și cu preparate farmaceutice pentru a provoca acum un genocid global! O vom vedea în foarte scurt timp. Sunt încă puține decese, multe efecte secundare. În curând se vor inversa, vor exista mai multe decese decât efecte secundare. Înțelegeți asta? 

Ei bine, văd o lume în care s-au purtat războaie pe baza egoismului și în care niciunul dintre noi nu se îndoiește acum că ne îndreptăm în mod constant către un al treilea război mondial. Este totul o minciună? Toată lumea vorbește acum despre holocaust nuclear. De ce? Pentru că armele nucleare pe care le au în acest moment nu sunt ca bomba de la Hiroshima care a fost aruncată atunci. Acum, dacă doar câteva dintre ele cad, planeta se va distruge pur și simplu! Structura pământului se va schimba! 


Dezvăluirile demonului despre Hristos, Arhierei și cei trei Papi


Dar care este structura pământului, când acum însăși structura vieții noastre morale s-a schimbat. S-a schimbat limbajul Bisericii. Nu mai vorbesc de politicieni. Politicienii despre care știm că sunt controlați de cei care formează conducerea ascunsă. Dar câți oameni ai bisericii în acest moment nu sunt controlați de conducerea ascunsă care i-a ridicat pe tron?

Așa că la un moment dat, unde vorbeam, îi spun:

«Hristos este foarte puternic! Foarte puternic! Și cred că ai toate motivele să te temi, demonule.»

Și ce spunea despre asta?

«Da, Cel blestemat a venit și s-a făcut om», și se referea la Hristos.

Demonii nu pot suporta asta, că un Dumnezeu s-a făcut om! Și a venit printre noi ca o Mamă să ne salveze. Nu a venit ca un cuceritor, pentru că de obicei cine vrea să cucerească lumea vine ca un cuceritor. Am văzut la toți marii cuceritori ai lumii. Asemenea cuceritorilor vin.

Hristos nici ca profet nu a mai venit, dar cum a venit? Ca o Mamă care ridică în brațe copilul Său păcătos și îi spune: «Copilul Meu, Eu sunt Tatăl tău ceresc! Eu sunt Mama sufletului tău, pentru că ți-am dat sufletul! Scoală-te! Ridică-te din nou! Nu face greșeli. Nu comite păcate. » 

  Când l-a vindecat pe paralitic, ce a spus? El i-a spus: «Acum ești bine. Nu mai păcătui.» Acesta este mesajul! Dar satana nu poate duce asta cu nimic. În nici un caz! 

Satana a reusit, din pacate, dragul meu Stefane, să faca Biserica involuntară și fără cuvânt. Face cum spun politicienii...

-La fel, ce spun politicienii, spun și preoții. Ce ne-ați descris...

-Da. Dar cel mai rău la un moment dat... Îți amintești când... Nu știu dacă ai auzit. Spusesem atunci în predicile despre Papă, că vor expulza acest Papă și vor pune un alt Papă. Apoi va pleca și el, va veni iar un alt Papă. Vom avea un Papă, vor avea un Antipapă și așa mai departe. Și îi spun demonului:

«Acum este bucuria ta, că ai condus și pe Marii Arhierei... ».

Nu am avut timp să-mi termin fraza și a fost atât de încântat încât a spus:

«Da! Am reușit să-i fac pe arhierei să mă creadă și să dea doi bani pe ceea ce a spus Paisie!»

Ascultați ce a spus în continuare: «Au dat doi bani pe spusele lui Paisie [Sfântul Paisie Aghioritul] și acum fac ce le spun eu! De aceea acest Papă a promovat acum ceea ce ne dorim, dar și celălalt care va veni va fi și mai bun, un prieten pentru noi, și atunci va veni Profetul nostru! »

-Așa?!

-Mi-am dat seama că poate această întâlnire cu acest tânăr nu mai era atât de întâmplătoare. De ce? Dacă spunem ceva ca oameni duhovnicești, ca predicatori, ca oameni pe care Dumnezeu ni-i trimite să vorbim și să stârnească lumea, să-i ajutăm să-și vină în fire, să înțeleagă adevărul, cuvintele noastre nu sunt auzite. De multe ori, însă, ceea ce spune satana este mai luat în seamă, pentru că deja duhurile lui Lucifer circulă în duhurile oamenilor.

Și ce spunea satana?

«Hei, acesta a fost al nostru! L-am pus, l-am pus, l-am pus ... ».

Vezi ce a dezvăluit, (despre Papă), că ei l-au pus. Nu a intrat normal prin alegeri, ai zice că promovarea lui s-a facut pe ascuns. Și ceea ce mă face mereu să mă întreb, este prima lui călătorie oficială. Unde s-a dus și mâna cui a sărutat. Prima mână pe care a sărutat-o ​​Papa, când a devenit arhiereu al Romei... Vă veți aminti de acestea. Nu voi mai vorbi despre asta.

- Îmi amintesc de ei, Părinte, îmi amintesc de ei. doar stiu...

-Și ce a spus în continuare este că acum lucrul ăsta va continua. Adică este ceea ce știam, că acum va pleca și el (Papa) și va veni altul, care va fi mult mai bun decât el în reușirea și stabilizarea Noii Ordini Mondiale. Și anume, Guvernul Lumii Noi și Religia Lumii Noi. 

-Se vede clar că ai noștri se vor ruga cu el, că noi deja îi vedem.

-Se vor întâmpla și alte lucruri, dar nu este momentul să vorbim acum. Care este bucuria satanei? Că după următorul [Papă], va veni propriul lor Profet ! adică cine? Profetul Mincinos.

-Părintele meu, părintele meu...

-Să știi, copilul meu, că noi toți vom trăi pentru a vedea ultimele trei împărății ale lumii, ale acestei forme a lumii. Adică, generația care sunt acum copii mici va vedea aceste ultime trei împărății și trei Papi. Un Papă, cel care este acum, va trăi pentru a vedea, sau mai degrabă trăiește și vede căderea stăpânirii occidentale și ridicarea primei dintre ultimele trei împărății ale acestei lumi, împărăția Ursului.

Al doilea Papă care va veni... Cel care este acum va pleca în curând. Să nu crezi că va rămâne mult timp. Va pleca. Următorul Papă va experimenta regatul Ursului și venirea celui de-al doilea regat, Dragonul, care va fi un regat îngrozitor. El va fi adevăratul Premergător al sistemului politic al lui Antihrist. 

Și după el va veni cel slăvit, cu o slavă înfricoșătoare, cine? Ultimul Papă, Profetul Mincinos, care sub ordinele sale va uni toate religiile existente ale lumii și, din păcate, toate confesiunile creștine.

Putem deja să vedem acest fapt, ce se va întâmpla. Valorile morale ale credinței creștine se slăbesc treptat, pentru ca într-o zi toți ceilalți vor trebui să o accepte.

Astfel, așa cum promovează Noua Ordine Mondială, Biserica noastră creștină să accepte toate valorile morale colaterale ale tuturor oamenilor! Să nu mai avem deosebire între bine și rău, greșit și drept, păcat și sfințenie. Totul va fi considerat acum a fi bun, atâta timp cât persoana este mulțumită și fericită.

Cel mai mare eveniment se va întâmpla desigur într-un timp foarte scurt după venirea Profetului Mincinos, care va fi cel care va prevesti și pregăti într-un mod perfect venirea glorioasă a lui Antihrist pe pământ.

 

Demonul dezvăluie planurile lor

 

Acum noi aici, acum în acest moment, în acest Paște, pot spune că trăim un moment catalizator în evenimentele globale ale pământului, ale planetei noastre. Ceea ce vom vedea acum începe, ce vom vedea întâmplându-se, ceea ce vom vedea predominând, vor fi atât de multe încât poate nu este momentul potrivit să le comentăm.

Dar putem comenta ceea ce noi, ca și creștini, și cum ar trebui să ne pregătim deja pentru acest Paște. Și ce ar trebui să ne pregătim noi creștinii pentru acest Paște, deși am pierdut mult timp? Chiar și din acest Paște?

Ascultă ce a spus la un moment dat demonul:

«A venit acest blestemat», adică a venit Hristos, „și s-a răstignit pentru voi nerecunoscătorii și ne-a omorât pe toți. Ne-a ucis! Ne-a închis în Iad! Dar acum a sosit timpul ca noi să-i omorâm pe cei care au crezut în El

cu ceea ce vom pune în trupurile lor,

• cu ceea ce vor respira,

• cu ce vor bea,

• cu ce vor mânca

și nu vei putea, spune el, să-i oprești. Nu îi veți putea opri. » 

Mi-a dat senzația că toate acestea..., bineînțeles că am mai spus asta și în alte ocazii, sub lumina lui Dumnezeu. Dar acum le repetă în mod tare și chiar le lămurește! Din bucuria lui, că acum vine vremea ca Antihrist să acționeze ca un conducător mondial, spune și cum o va face acum! Cum o va face! Desigur, cred că Dumnezeu permite ca acestea să fie auzite, pentru că a spus:

«Nu ar trebui să-ți spun. Nu ar trebui».

S-a oprit la un moment dat și a spus:

«Nu vă zic! Nu vă zic!»

Și îi spun: «De ce? De ce ți-e frică dacă le spui? Din moment ce spui că vei conduce lumea. De ce ți-e frică și nu vei spune?

«Vei spune lumii și îmi vei lua suflete!»

Veți spune lumii, spune el, și îmi veți lua suflete!

  

Trucurile lui satan

 

-Lăsați-mă să rămân puțin la asta. Părinte, vă ascult cu mare atenție în acest moment în ceea ce ne spuneți și vreau să zic că, pentru că ați pomenit de Biserică, ea L-a părăsit din păcate pe Hristos și este mai mult în brațele celui rău.

-Biserica nu pleacă de la Hristos.

-Ierarhia. Ierarhii, ierarhii.

-Doar că acum unii arhierei sunt orbiți.

-Liderii, acești ierarhi sunt în brațele celui rău.

-Lumea dinăuntru are credință și cercetează, copilul meu. Să știți că există și ierarhi sfinți.

-E clar că nu îi putem pune pe toți în aceeași oală. Vă ascult cu mare atenție, pentru că acum descrieți ceva cu privire la acest proces de exorcizare. Acesta este ceea ce descrieți și astfel vorbiți despre ceva ce desigur Biserica Ortodoxă vrea să-l pună sub covor, de parcă nu ar exista. Dar există acest proces de exorcizare și mi s-a întâmplat să fac reportaj la astfel de situații. Și eu vă ascult cu mare atenție, dar modul în care fiecare percepe mesajul care este transmis este o chestiune personală.

-Copilul meu, crede cine vrea.

-Exact. Nu putem pune nimic în mintea nimănui. 

-Nu Nu. Cineva crede dacă vrea. Dar cea mai mare bucurie a lui satan este să ne facă să credem că nu există! Ăsta e trucul!

Spune-mi, într-un război, un război strategic, cineva care vrea să câștige războiul își dezvăluie pozițiile? Dezvăluie unde se află?

-Desigur că nu. Clar că nu.

-Ei bine, asta face satan chiar acum.

 

Puterile minunate care-l ard pe satana

 

Ascultă deci să înțelegi de ce am menționat asta mai înainte, în raport cu ce vrea să ne facă acum, cu ce vom mânca, bea și așa mai departe.

Pentru a le arăta celorlalți copii care este puterea uluitoare, i-am spus unui copil: «Pune mâna ta mică pe băiat și spune: „Hristoase, te iubesc!” ». Așa că, atunci când și-a pus mâna pe el și i-a spus «Hristoase, te iubesc!», el țipa! «Ard! Nu suport acest foc! Nu suport acest foc!» De ce? Chiar și acest cuvânt „Iisuse al meu, te iubesc!”, l-a speriat! «Nimic, spune el, nu mă sperie mai mult decât dragostea! Nu este nimic de care mă tem mai mult decât să simt că cineva îl iubește pe Dumnezeu în loc să mă iubească pe mine! »

Apoi s-au întâmplat alte lucruri. Dar voi reveni și la un alt punct, să le spun copiilor, ca să vadă copiii, ce îl sperie și ce trebuie să facem noi ca și creștini de acum înainte.

Băiatul îmi spune: «Mi-e sete». Am pus apă într-un pahar și i-am dat să bea. A băut-o. După un timp a spus din nou: «Mi-e sete» Atunci ce am făcut? Am luat paharul, am pus apă în el și după ce am facut deasupra semnul crucii i-am dat să bea. Imediat ce a băut-o, a vomit.

«Mă arde!» a strigat, «ce ai pus înăuntru?»

«Nu i-am pus nimic, doar i-am făcut cruce», i-am răspuns.

Înțelegeți ce s-a întâmplat? Altă dată am luat niște apă în pumn, i-am făcut cruce și i-am aruncat-o pe cap. Să vedeți cum a tipat, cum a strigat: «Mă arde! Ard! Ard!»

 

Cum să rezistăm planurilor satanice ale lui Lucifer

 

Dar de ce vă spun astea? Să le spunem tuturor, care ne urmăresc în acest moment, că tot ce se va întâmpla, va fi în afara raționalului și satana nu vrea să cunoaștem adevărul.

De aceea sugerez tuturor creștinilor începând cu acest Paște să facem două lucruri.

• În primul rând, să-L iubim pe Iisus cu inima noastră. De altfel, în această dimineață acest tropar spunea: «Fraților, să-l iubim pe Mire».

• Și în al doilea rând să ne cerem iertare pentru greșelile noastre, ceea ce sărbătorim astăzi în Marțea Mare.

• Aș putea, totuși, să spun și o a treia. Să facem sfânta cruce pe tot ce mâncăm, pe tot ce bem și să spunem: «Hristoase al meu, binecuvântează-l și nu ne lăsa ispitiți de nimic rău».

Dacă facem asta, vom avea puteri extraordinare de a rezista la orice. Altfel, copilul mea, veți vedea curând ce se va întâmpla! Veți vedea.

Lanțurile trofice globale ale oamenilor vor fi distruse, pentru că în locul lor vor trebui să apară altele noi cu preparate genetice medicale integrate, iar apoi vom vedea cine va putea reacționa. 

Deci să credem în Hristos și să-L iubim, așa cum ne spune troparul de astăzi «să-l iubim pe Mire, fraților». Și să-L iubim, copilul meu, știi cum? Cuvântul «Mire» însuși îl spune, ceea ce înseamnă «Mire». Aici avem o relație între Mire și sufletul de mireasă al fiecăruia dintre noi. Cu alte cuvinte, așa cum îndrăgostiții se iubesc și devin una, la fel și noi astăzi ar trebui să devenim unul cu Iisus. El este un mire și noi suntem sufletul lui de mireasă! Dar doar cu o singură diferență. Până acum l-am cunoscut pe Dumnezeu numai ca Tată. Să ne îmbrățișeze, să ne închidă în brațele Lui.

Acum, însă, ni se dezvăluie o altă putere terifiantă. Care? Că S-a făcut Fiul omului, adică om. A devenit un prunc mic în Betleem! De ce? Pentru ca acum să-L putem îmbrățișa ca oameni și să-L facem omul nostru! Iubitul nostru! Ai văzut cum vorbești când te duci acasă? «Copilul meu! Fiica mea! Fiul meu!» Nu așa îi strigi pe copii tăi?

-Clar. Evident.

-Deci, cu acest cuvânt noi oamenii ar trebui să strigăm pe cine? Fiul lui Dumnezeu, care a devenit Fiul omului. Cum L-a numit Maica Sa, Fecioara Maria? «Fiul meu», nu-l spunea ea? «Împăratul meu» nu l-a numit ea? «Iubirea meu» nu-l spunea ea? «Lumina mea!» «Bucuria mea!»

Aceasta este ceea ce Dumnezeu Tatăl cere pentru acest Paște. Să-L iubim pe Fiul Său ca pe Fiul inimii noastre! Ca persoană iubită, să devină Împăratul nostru, Dumnezeul nostru, Bucuria noastră, Viața noastră, Soarele nostru!

Orice vorbe dulci le spune o mamă despre copilul ei, să le spunem lui Iisus.

 

Mesajul Răstignirii și Învierii Domnului nostru

 

De aceea și acum când mergem la răstignire, când mergem pe sub Cruce, cum vor veni toți să-L vadă? Alții vor veni ca străini, să vadă ce s-a întâmplat. «Da, Hristos a fost răstignit, vor spune, bine». Alții vor veni ca așa-ziși prieteni pentru că sunt puțin mai buni cu biserica. Îl vor vedea și vor spune: «ce s-a întâmplat cu bietul Fiu al lui Dumnezeu!», iar în curând vor pleca. Dar cine va sta lângă El? Doar cei care au putut să-L iubească, așa cum L-a iubit Mama Sa și Ucenicul Său iubit, Ioan. Au rămas sub cruce! Au rămas alături de El! Cum L-a numit Mama Sa sub cruce? "Fiul meu! Fiul meu!" și plângea. Aceasta este iubire, să plângi pentru ceva de-al tău!

Tu, copilul meu, dacă afli că prietenul tău unde lucrezi, sau altcineva, sau că copilul lui s-a lovit, nu vei fi trist?

-Clar.

-Dar vei păți ceva? Ceva mai mult?

-Nu voi păți nimic altceva.

-Atunci vei fi indiferent și vei spune «ok, ce să facem?» și vei pleca acasă.

Dar dacă ai afla că propriul tău copil s-a lovit, propriul tău copil este bolnav, propriul tău copil se zbate și trebuie să-l duci la spital, ce ai face?

-Viața ta se schimbă, bineînțeles.

-Ai continua să lucrezi nederanjat? Ai mai lucra?

-Desigur că nu.

-Ai pleca, ai renunța la tot. Înțelegi asta? Aceasta înseamnă să iubești pe cineva ca pe al tău.

Prin urmare, în acest Paște unii vor veni ca străini, alții vor veni ca prieteni, dar alții vor veni ca Mama Sa și prietenul și ucenicul Lui iubit. Ei vor fi acolo, sub Cruce, și vor spune:

• «Acesta este Împăratul nostru!

• Acesta este inima noastră!

• Acesta este iubirea noastră!»

De aceea vor rămâne acolo. Ei vor simpatiza și vor însoți. Deci cei care vor însoți patima Sa cu dragoste, ei sunt, dragul meu Stefane, care vor vedea și învierea Sa!

Cei care vor merge la biserică doar să audă «Hristos a Înviat» și imediat după aceea se duc să-și mănânce ciorba, acestia nu sunt înviați.

Cei care vor simți durerea Lui, ca și Maica Sa, vor învia, dar vor simți și bucuria Lui cu învierea Sa! Astfel, la înviere Hristos nu va mai fi afară sau lângă ei. Va fi în ei, în inima lor! Înțelegeți ? El nu vrea ca Hristos să vină pur și simplu lângă noi, să stea ca un străin lângă noi. El vrea să intre în inimile noastre ca Împărat iubit al sufletelor noastre!

Acesta este mesajul, dragă Stefane, pe care aș vrea să-l transmit tuturor.

 

Interpretarea «Tatălui nostru» și importanța crucii pe care o facem

 

Și să nu uităm că, crucea pe care o facem este cel mai mare simbol chiar acum din ultimii ani! Când mergeam într-una din călătoriile mele și am zis: «Dumnezeul meu, ce să le spun? », am auzit ce a spus Dumnezeu, «le vei spune să zică «Tatăl nostru”, copilul Meu și să-și facă cruce» . Și m-am gândit în sinea mea că spunem în mod regulat «Tatăl nostru», dar ce înseamnă asta? Deci, pe parcursul călătoriei, Dumnezeu mi-a explicat și mi-a spus:

«Când spunem „Tatăl nostru care ești în ceruri”, mărturisești că Eu sunt, copilul meu, Împăratul tău, Tatăl și Mama sufletului tău. Și când spui: „Sfințească-se numele Tău, vie Împărăția Ta, facă-se voia Ta”, acestea sunt cele trei lucruri de preț pe care le cer sufletului tău. Trăiește sfințit, pentru că atunci Mă slăvești. Cu „Vie Împărăția Ta”, cereți Duhul Meu Sfânt, ca să vină să locuiască în inima ta și cu „Facă-se voia Ta”, să faceți mereu voia Mea, ca să nu ieși niciodată din harul Duhului Meu Sfânt ».

Și restul, m-am gândit, ce ar putea să însemne?

Imediat după aceea a spus: «Ceea ce v-am spus, veți spune când îți vei pune trei degete pe cap, pentru că icoana sufletului tău, care este mintea, rațiunea și duhul, să se sfințească».

Și apoi mă gândeam, ce înseamnă asta, când coborâm, spre burtă, făcând simbolul crucii?

Apoi a spus: «Acolo, în regiunea abdomenului, este sistemul reproducător al omului, este sistemul urinar al omului, este sistemul intestinal al omului, fără de care omul nu poate trăi».

Corect?

-Desigur că da.

-«Spunea, acesta este trupul. Să vă sfințesc trupul cu toate sistemele sale interne, așa cum l-am făcut Eu, Dumnezeu, ca să nu suferiți de ceea ce va urma!»

Apoi m-am gândit, ce înseamnă când pun mâna pe dreapta, ce va…”

«Acolo vei spune: „și ne iartă nouă greșelile noastre precum și noi iertăm greșiților noștri”, căci, copilul meu, cea mai mare învățătură este să înveți să ceri iertare și să dai iertare”. Trăiește iertarea, cere-o, spune iartă-mă, „și iartă-ne nouă greșelile, precum și noi iertăm”».

-«Și în stânga? M-am întrebat.» «Să vă rugați, să nu vă îndepărtați de mâna Mea».

Uite Stefane, îți iei copiii si mergi undeva si e drum. Ce faci din punct de vedere al securității? Lași copiii să alerge sau îi ții de mână? 

-Îi țin de mână.

-Ei bine, așa spune El: «Și nu ne duce pe noi în ispită”.

«Nu ne lăsa părinte, zice El din mână! Ține-ne strâns de mână, pentru că noi, ca și copiii, adesea nu știm ce e bine și ce e de rău.»

«Și atunci vă voi ține copiii Mei, pentru că voi, copiii Mei, așa doriți. Și atunci vă pot elibera de orice ispită, pentru că Mă vei lăsa să te țin de mână și să-ți conduc viața».

Nu e frumos ca interpretare?

-Este o interpretare foarte frumoasă. Este adevărat că este atât de simplu și ușor de înțeles.

Așa că îți doresc, dragul meu Stefane, doresc întregii lumi care ne asculta, dar si tuturor oamenilor, tuturor, tuturor, tuturor, ce anume? De astăzi să experimentăm cele trei lucruri frumoase. Care anume? Să învățăm să iertăm și să cerem iertare. Uitați-vă la femeia, o desfrânată, o ultimă, o urâciune. Spune-mi azi dragul meu Stefan, cine nu e desfrânat? Cine nu este necurat la trup? Cine nu și-a spurcat trupul? Spune-mi adevarul.

-Nu pot spune că suntem mulți. Puțini. Foarte puțini, poate niciunul.

-Înțelegeți asta? Prin urmare, de astăzi are sens să ne cerem iertare pentru că ne-am murdărit trupurile. Dar doar trupurile noastre sunt problema? Nu este mintea noastră? Uitați-vă în acest moment lumea întreagă nu știe care este logica. Echilibrul logicii s-a pierdut și imoralul a devenit moral și moralul a devenit imoral! Sunt minciuni?

-Nu.

-De aceea trebuie să cerem lui Dumnezeu să ne lumineze și pe noi.

Așa că sper să învățăm mai întâi, să ne cerem iertare. În al doilea rând, să învățăm că Hristos a venit pe pământ

• ca o Mamă să ne ridice şi

• ca o Mamă să o doară.

• ca o Mamă l-a vindecat pe paralitic!

• ca o Mamă l-a vindecat pe orb!

• ca o Mamă s-a dus la păcătos și l-a ridicat și i-a spus: «Nu mai păcătui. Nu, copilul Meu, nu mai păcătui. Să nu-ți rănești din nou sufletul și trupul.»

• Asemenea Mamei, copilul meu, a venit să fie răstignit.

Spuneți-mi, dacă se întâmplă ceva cu copilul dumneavoastră și cu copilul fiecăruia dintre noi, cine va suferi și cine va alerga de dimineața până seara? Străinul sau mama lui?

-Mama lui. Mama lui. Mama lui.

-Deci înțelegi că, ca Mamă a venit să fie rănit și să ne stea alături.

Deci dacă noi în acest Paști, nu-L iubim ca Mamă și Tată, ca pe un Tată care ne adoră și ca pe o Mamă care cu afecțiunea ei ne ascunde în brațele ei și Îl roagă mereu pe Dumnezeu Tatăl Său, ca singurul Mesia al cerului și al pământului, pentru a ne binecuvânta, atunci nu am înțeles nimic din taina credinței noastre. Ați înțeles?

-Absolut.

-Așa că le doresc tuturor o înviere foarte bună!

Înviere bună, dragă Stefane, înseamnă să ne înviem duhul și să vedem adevărul. Să ne înviem trupul și să trăim așa cum dorește El cu propriile Lui porunci, nu cu tot ce ne pregătește diavolul.

-Părintele meu, mulțumesc foarte mult. Binecuvântările dumneavoastră. Conversația pe care am avut-o a fost foarte frumoasă. Doamne ajută!

-Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți, copilul meu.

-Doamne ajută! O zi bună.

    -Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți. 


    Bun venit celor ce vizionați canalul Mănăstirii Sfântului Apostol Filip !
    Prin postările pe care le face mănăstirea noastră, nădăjduim să vă bucurăm şi să vă înâlțăm sufletele, aducând faptele şi cuvintele părinților duhovniceşti în fața ochilor voştri şi în inimile voastre.

    Vă invităm să urmăriți și alte postări ale Mănăstirii Sfântul Apostol Filip-Adamclisi, pe conturile noastre:

Rumble:
https://rumble.com/user/ManastireaSfantuluiApostolFilipAdamclisi
YouTube:
https://youtube.com/channel/UCGAmk-lJklHuz8GkRid_UGQ
Facebook:
https://www.facebook.com/SfApFilipAdamclisi/
Blogger:
https://manastireasfantulapostolfilip.blogspot.com/?m=1


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu