miercuri, 5 ianuarie 2022

Un An bun cu sănătate, pace și încredere în Dumnezeu - Părintele Arhimandrit Elpidie Vaianakis

 

-Părinte ce ați vrea să ne urați pentru Noul An ?

-Ce urăm de obicei cu toții?! La mulți ani ! Un An bun cu sănătate! Nu-i așa ?!

-Da, da !

-Eu aș spune că această urare este incompletă. De ce ?! Are legătură doar cu trupul... cu trupul care are nevoie de sănătate și mulți ani. Dar omul este atât trup, cât și suflet. Așadar, ar trebui să extindem urările noastre. Trebuie să urăm pentru sufletul nostru și sufletul nostru vrea ceva foarte de preț, adică liniște sufletească. Eu aș vrea să vă urez pentru trup: La mulți ani! Un An bun să avem cu sănătate, dar pentru suflet să avem liniște.

Ca să avem liniște sufletească este nevoie să fim foarte atenți la trei lucruri. Primul: să ne dăruiască Dumnezeu în acest an, luminare a minții, pentru că aici în minte se întâmplă toate. Aici creăm gândurile, aici facem alegerile. Și de aceea e nevoie ca  Dumnezeu să ne lumineze, astfel încât, atât alegerile noastre în tot anul să fie bune, dar să avem și gânduri bune, pentru toată lumea, pentru toți oamenii.

Al doilea este aici, inima noastră. Inima noastră vrea dragoste și dacă Dumnezeu nu ne dă dragostea Sa, care este simplă, curată puternică, atunci nu vom fi fericiți. De aceea aș vrea, din suflet, să vă urez tuturor: să aveți luminare în minte, dragoste în inimă, dar să completez și pe al treilea: să avem în gura noastră cuvinte bune. Dumnezeu să ne dăruiască și prudență în cuvinte. De ce?! Pentru că în funcție de ce zicem, vom da bucurie celorlalți sau tristețe. Și noi vom avea bucurie sau vom avea tristețe. De aceea, să nu uitați trei lucruri: luminare în minte îmi doresc nouă tuturor, prudență în cuvintele noastre și dragoste în inima noastră. Asta vă urez eu și micul Mihail de aici. Hristos întotdeauna i-a lăudat pe copii și ne-a spus să devenim asemenea copiilor. Dar de ce ?! Pentru că numai copiii au încredere deplină în mama lor. De aceea ultima mea urare către voi toți ar fi următoarea: să avem încredere în Dumnezeu, precum un mic copil are încredere în mama lui. Vă doresc tuturor, ca de astăzi și în tot anul să fiți precum copiii mici. Să Îl iubiți pe Dumnezeu precum iubesc copiii mici, să Îi aveți încrederea precum copiii mici și o să vedeți că toate vor veni cu bine. Să nu ne fie frică de nimic! Un An Nou binecuvântat tuturor !

-Un An Nou binecuvântat tuturor !

-Cu liniște sufletească și La mulți ani din partea mea și de la micul Mihail. Nu-i așa Mihail?!


Vă invităm să urmăriți și alte postări ale Mănăstirii Sfântul Apostol Filip-Adamclisipe conturile noastre:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu