sâmbătă, 12 martie 2022

Pentru frații mei din România – Părintele Arhimandrit Elpidie Vaianakis

 

Mesajul Părintelui Elpidie din 12.03.2022

(Traducere: Mănăstirea Sfântul Apostol Filip – Adamclisi)

     Dragii mei frați și surori, care locuiți în România

    Cei care îL iubesc pe Domnul, se încred în El și sunt evlavioși, nu trebuie să le fie frică, pentru că Hristos al nostru îi va ocroti de orice rău, de orice primejdie, oriunde s-ar afla.

     Îi va acoperi și îi va proteja, așa cum o mamă își protejează pruncul.

    Orice casă și orice loc care va fi sfințit prin rugăciunile oamenilor evlavioși, vor fi acoperite și ocrotite prin porunca Domnului de o mulțime de îngeri din ceata Arhanghelului Mihail.

    Bine credincioșilor să nu le fie frică, ci să-și lase, cu încredere absolută, sufletul în mâinile lui Dumnezeu.

   Dumnezeu îi va folosi în lucrarea Sa divină, pentru a construi acolo unde locuiesc, noua generație de creștini care va străluci ca stelele înaintea Lui.

    Singurul lucru de care ar trebuie să le fie frică este puțina lor credință. Numai asta, este de ajuns, pentru a-i face să aibă frică, panică, îngrijorare, anxietate și tristețe.

    Îi rog pe credincioși și pe toate sufletele creștine simple și generoase, care trăiesc în țara mea iubită, România, să nu le fie frică.

    Același Dumnezeu, care îi va proteja pe evlavioșii creștini din Grecia, îi va apăra și pe evlavioșii creștini din România.

    Singurul lucru pe care vi l-aș cere, ca prieten și frate drag, este ca acum să ne unim cu toții rugăciunile noastre smerite către preaiubitul nostru Iisus și către Sfânta Sa Maică și să-L rugăm să ne ascundă în dulcea Sa inimă.

    De astăzi, și în fiecare zi, cei care doresc, în fiecare seară de la 8 (20:00) până la miezul nopții, și la orice altă oră poate fiecare, să dedicăm câteva minute din timpul nostru, ca să ne putem ruga cu toții împreună.

    Fiecare poate să spună orice rugăciune îi place. «Paraclisul Maicii Domnului», «Acatistul Bunei Vestiri (Imnul acatist)», Psaltirea și rugăciunea inimii cu metanierul: «Doamne Iisuse Hristoase miluiește-mă», sunt rugăciuni foarte puternice care fac în jurul nostru un puternic scut dumnezeiesc de ocrotire.

    O rugăciune la fel de frumoasă care ne umple sufletele cu Harul lui Dumnezeu și ajută să devină unul cu iubitul nostru Iisus este rugăciunea «Iisuse, te iubesc».

    Această rugăciune este melodia rugăciunilor. Este melodia inimii care îL iubește și îL adoră pe împăratul ei Iisus.

  [Această rugăciune] place foarte mult îngerilor cerului și îL înduioșează pe Dumnezeu Tatăl nostru, care de dragul nostru l-a trimis pe Fiul Său Unul Născut, Iisus să vină pe pământ și să sufere pentru noi, ca să ne mântuiască.

    Puterea acestei rugăciuni este atât de mare încât, acolo unde se spune, nu este sfințit doar sufletul care o spune, ci și locul din jurul lui.

    Îngerilor li se încredințează, prin porunca lui Dumnezeu, să protejeze acest suflet care spune această rugăciune cu multă credință și dragoste pentru Iisus, dar și locul din jurul lui [este protejat] de orice rău și atac al Satanei.       

    Să începem cu toții de astăzi să o spunem cu multă dragoste pentru Împăratul nostru Iisus și să alungați din inima voastră orice frică și neliniște cu care, acum vă ispitește Satana.

    Oricine este înarmat cu aceste trei super-arme duhovnicești:

-          dragostea din inimă (sinceră) către Domnul nostru,

-          încrederea în dragostea Sa maternă şi

-          rugăciunea «Iisuse te iubesc»,

dă putere Duhului Sfânt al lui Dumnezeu, să-l acopere, să-l lumineze și să-l călăuzească cu prudență și fără frică în vremurile grele pe care le trăim acum.

        Motto-ul nostru zilnic să fie:

  «Te iubesc Dumnezeul inimii mele și las cu încredere în mâinile Tale dumnezeiești, sufletul meu smerit. Tu să-l conduci, Tu să-l acoperi și Tu să-l inunzi cu afecțiunea și iubirea Ta dumnezeiască !»

    În acești ani care au început, sfânta noastră Biserică va fi din nou proslăvită. Domnul nostru, prin toți acei creștini evlavioși care Îl iubesc cu toată puterea inimii lor și participă la armata Sa îngero-pământească (îngerească și pământească), va înălța pe noii mari sfinți ai vremurilor de pe urmă.

   Cu toții suntem invitați să intrăm, cu steagul iubitului nostru Iisus, adevăratul Hristos, în marea oaste îngero-pământească, pe care o pregătește Arhanghelul Mihail.

    Oastea cu dragoste deplină, încredere și adorare în Mântuitorul nostru Iisus!


Vă invităm să urmăriți și alte postări ale Mănăstirii Sfântul Apostol Filip-Adamclisipe conturile noastre:


3 comentarii: