vineri, 5 august 2022

Puterea Sfintei Cruci - Părintele Arhimandrit Elpidie Vaianakis

                   

(Traducere: Mânăstirea Sfântul Apostol Filip)

    Părinte ați vrea să ne spuneți ceva despre puterea Sfintei Cruci ?

    Semnul Sfintei Cruci, este cea mai mare putere pe care o avem noi creștinii. Dar este și singurul simbol care îl sperie și-l înfricoșează foarte mult pe satana.

    O să vă spun o întâmplare și veți înțelege singuri cât de mare este puterea Sfintei Cruci.

    De curând citeam într-o carte, că în perioada primilor creștini, a început într-un loc o mare prigoană împotriva creștinilor. Printre primii pe care i-au arestat, era un episcop bine-credincios.

    L-au supus unor torturi și la urmă, ca să îl sfiască, că nu are putere semnul crucii pe care îl făcea, i-au dat un pahar plin cu otravă activă. I l-au dat să bea și i-au spus: "Bea și dacă nu pățești nimic, atunci credința ta este adevărată."

    Dar un evreu care era acolo și care îl denunțase pe acest episcop că este creștin, ca să-l omoare, ce a făcut ? Îi spune comandantului: "să nu îl lași să-și facă cruce, pentru că atunci se vor face "vrăji" și nu va păți nimic episcopul" Episcopul a luat paharul, s-a întristat că nu l-au lăsat să facă semnul crucii, pentru că știa ce putere are semnul crucii. Și atunci ascultați ce a făcut.

    A luat paharul și cu degetul mare (minutul 1:50), a făcut semnul crucii pe marginea paharului și îi spune comandantului: "De unde vrei să beau? De aici? De aici ? De aici ? Sau de aici ?"

    Comandantul în acel moment, nu și-a dat seama că în acest mod, episcopul a făcut semnul crucii deasupra otravei.

    Îi răspunde: "Bea de unde vrei!"

    Într-adevăr episcopul a băut și nu a pățit nimic. Puterea Sfintei Cruci a lucrat și de data aceasta.

    În pahar, la fund a rămas puțină otravă. Atunci episcopul ce a făcut ?! A dat paharul evreului care îl denunțase și îi spune: "bea și tu restul, puținul rămas și dacă nu pățești nimic înseamnă că, credința ta este adevărată."

    Evreul s-a îngălbenit, nu știa ce să facă, dar i-a ordonat comandantul să bea și acesta restul rămas. Bineînțeles că imediat după ce a băut, evreul a murit.

    Cu toții au înțeles cât de mare putere are Sfânta Cruce. Este într-adevăr o mare putere și de aceea toți creștinii știau că puterea lor împotriva tuturor relelor și al luptei pe care le-o făcea satana, era semnul Sfintei Cruci.

    De aceea, atunci când mâncau, înainte să mănânce, înainte de a bea ceva, înainte de a face orice, făceau semnul Sfintei Cruci, dar [făceau] corect.

    Nu așa cum o facem noi, de parcă cântăm la chitară. Așa o facem noi...

    Așadar, toți creștinii făceau semnul Sfintei Cruci, înainte de toate acțiunile din viața lor.

    Un lucru pe care noi în ziua de astăzi uităm să-l facem. Noi am uitat complet. Nu facem semnul Sfintei Cruci. Și ne este chiar rușine să purtăm Sfânta Cruce la piept. Dar această [Sfânta Cruce] este puterea noastră. Acest lucru îl sperie pe satana.

    Toți Sfinții noștri cum se luptau cu satana?! Cu semnul Sfintei și dătătoarei de viață Cruce.

    De asemenea, am citit o altă întâmplare cu Sfântul Gheorghe. Atunci când magul Atanasie, la ordinul împăratului, i-a dat lui Gheorghe, Sfântului Gheorghe, să bea o otravă foarte puternică, ca să moară, acela a băut otravă, dar înainte și-a făcut semnul Sfintei Cruci și nu a pățit nimic. Este nevoie să avem și credință în Hristos. Să avem credință în Sfânta Cruce, pentru că această credință este cea care activează puterea sa.

    De aceea aș vrea să vă sfătuiesc pe toți, să faceți de multe ori semnul Sfintei Cruci. Și înainte de a mânca și înainte de a bea și înainte de a face orice. În acest fel va fi puterea Sfintei Cruci deasupra sufletului vostru.

    De asemenea, să nu uitați să purtați Crucea lui Hristos, la piept, în față.

    Toți trebuie să purtăm o cruce. Aceasta este mărturisirea credinței noastre în Hristos. Acest lucru îl va speria pe satana.


    Bun venit celor ce vizionați canalul Mănăstirii Sfântului Apostol Filip !
Prin postările pe care le face mănăstirea noastră, nădăjduim să vă bucurăm şi să vă înâlțăm sufletele, aducând faptele şi cuvintele părinților duhovniceşti în fața ochilor voştri şi în inimile voastre.

    Vă invităm să urmăriți și alte postări ale Mănăstirii Sfântul Apostol Filip-Adamclisi, pe conturile noastre:

Rumble:
https://rumble.com/user/ManastireaSfantuluiApostolFilipAdamclisi
YouTube:
https://youtube.com/channel/UCGAmk-lJklHuz8GkRid_UGQ
Facebook:
https://www.facebook.com/SfApFilipAdamclisi/
Blogger:
https://manastireasfantulapostolfilip.blogspot.com/?m=1


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu