miercuri, 28 septembrie 2022

Pune Duhul Sfânt în viața ta - Părintele Arhimandrit Elpidie Vaianakis

(Traducere: Mănăstirea Sfântul Apostol Filip)

    -Părinte, de ce spuneți că trebuie neapărat să punem (să includem) Duhul Sfânt în viața noastră?

   -Viața, copilul meu, este foarte frumoasă, foarte plăcută, dar fără bucurie, iubire și fericire, cât poate fi de frumoasă? De aceea Dumnezeu, când ne-a creat, după ce mai întâi a suflat în noi Suflarea Sa dumnezeiescă, pentru a ne face chip al Său, apoi, ne-a inundat sufletul cu Duhul Iubirii Sale dumnezeiești, ca să trăim pe acest pământ fericiți, cu bucurie, iubire și pace.

    Sfânta Scriptură ne spune că: «Dumnezeu este iubire şi cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne întru el». (1 Ioan 4:16).

    Totuși, în timp ce Duhul Sfânt vrea să ne inunde pe toți cu lumină, bucurie și iubire, noi nu Îl invităm să vină și să intre în sufletele noastre.

    Dar, fără iluminarea Duhului Sfânt noi nu vom putea niciodată să știm cu certitudine ce este drept sau greșit, și ca urmare să acționăm astfel încât în ​​loc să avem bucurie și pace, să predomine durerea, supărarea, tristețea, agitația și nefericirea.

    Numai cu Duhul Sfânt, copilul meu, noi putem gândi corect, vorbi și acționa cu înțelepciune și [putem] iubi cu adevărat.

    Duhul Sfânt este pentru sufletul nostru ceea ce este oxigenul pentru viața noastră. Poate cineva trăi fără oxigen? Nu! Așa și sufletul nostru, nu poate trăi fără Dumnezeu și Iubire!

    De aceea trebuie să-L rugăm pe Dumnezeu în fiecare zi, în fiecare clipă a vieții noastre, să ne dea Duhul Său Sfânt, ca să ne îndrume pe cărările minunate ale iubirii, bunătății și a gentileții (politeții).

    Doar cu Duhul Sfânt vom fi fericiți!


   Bun venit celor ce vizionați canalul Mănăstirii Sfântului Apostol Filip !

    Prin postările pe care le face mănăstirea noastră, nădăjduim să vă bucurăm şi să vă înâlțăm sufletele, aducând faptele şi cuvintele părinților duhovniceşti în fața ochilor voştri şi în inimile voastre.

    Vă invităm să urmăriți și alte postări ale Mănăstirii Sfântul Apostol Filip-Adamclisi, pe conturile noastre:

    Rumble:
https://rumble.com/user/ManastireaSfantuluiApostolFilipAdamclisi
    YouTube:
https://youtube.com/channel/UCGAmk-lJklHuz8GkRid_UGQ
    Facebook:
https://www.facebook.com/SfApFilipAdamclisi/
    Blogger:
https://manastireasfantulapostolfilip.blogspot.com/?m=1


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu