marți, 13 septembrie 2022

Treptele veșniciei – Părintele Arhimandrit Elpidie Vaianakis

(Traducere: Mănăstirea Sfântul Apostol Filip)

    -Părinte, de ce spuneți că fiecare zi pe care o petrecem aici pe Pământ, este o treaptă către veșnicie?

    -Copilul meu, trupul nostru îmbătrânește și moare, dar sufletul nostru nemuritor, imediat după naștere, începe marea călătorie către veșnicie.

    În funcție de modul în care trăim aici pe Pământ toate zilele vieții noastre, călătoria sufletului nostru va fi plăcută sau neplăcută.

    Dacă trăim cu dragoste, încredere și ascultare față de Dumnezeu Tatăl nostru, dar și cu iubire milostivă, bunătate și blândețe față de semenii noștri, atunci Duhul Sfânt al lui Dumnezeu Tatăl nostru, va fi cel care ne va însoți sufletul în călătoria veșniciei și îl va inunda cu bucurie dumnezeiască, pace și fericire în Rai.

    Dar, dacă alegem să trăim aici pe Pământ fără Dumnezeu și iubire, cu răutate, egoism, ură, invidie, critică (osândire), clevetire și imoralitate, atunci, fără îndoială, nu va fi Duhul Sfânt al lui Dumnezeu Tatăl nostru cel care va însoți sufletul nemuritor, ci existențe demonice, care vor face [sufletul] să sufere la nesfârșit în locul oribil al iadului.

    De aceea nu trebuie să uităm niciodată că fiecare zi, dar și fiecare moment din viața noastră aici pe Pământ, sunt treptele prețioase ale veșniciei, de care depinde fericirea sau nefericirea noastră veșnică.


   Bun venit celor ce vizionați canalul Mănăstirii Sfântului Apostol Filip !

    Prin postările pe care le face mănăstirea noastră, nădăjduim să vă bucurăm şi să vă înâlțăm sufletele, aducând faptele şi cuvintele părinților duhovniceşti în fața ochilor voştri şi în inimile voastre.

    Vă invităm să urmăriți și alte postări ale Mănăstirii Sfântul Apostol Filip-Adamclisi, pe conturile noastre:

    Rumble:
https://rumble.com/user/ManastireaSfantuluiApostolFilipAdamclisi
    YouTube:
https://youtube.com/channel/UCGAmk-lJklHuz8GkRid_UGQ
    Facebook:
https://www.facebook.com/SfApFilipAdamclisi/
    Blogger:
https://manastireasfantulapostolfilip.blogspot.com/?m=1



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu